Lodówka jest w naszych czasach urządzeniem niezbędnym w każdym domu. Wprawdzie ludzie przez wiele lat obywali się bez tego urządzenia, ale i warunki przechowywania żywności były inne i sama żywność też bardziej odporna. Dziś już nie ma piwniczek, a wędliny czy sery utrwalane są chemikaliami i po dwóch dniach w cieple nadają się do wyrzucenia.Często przy urządzaniu kuchni zastanawiamy się, jaką lodówkę kupić. Możliwości jest wiele, bo producenci wymyślają wciąż nowe rozwiązania. Modne są na przykład połączenia lodówek z zamrażarką, czyli popularne dwa w jednym. Decydując, jaką lodówkę kupić warto rozważyć takie rozwiązanie, bo na jednej powierzchni ma się od razu oba urządzenia, a zamrażarka zawsze się przydaje nawet, jeśli nie robi się większych zapasów. Może być wykorzystana do zamrożenia świątecznego bigosu, przygotowania lodu do napojów czy schłodzenia tortu przed podaniem. Rozważając, jaką lodówkę kupić trzeba też zwrócić uwagę na jej pojemność. Lodówki z zamrażarkami mają mniejsze komory chłodzące, ponieważ część przestrzeni zajmuje zamrażarka, ale i tu można wybierać pomiędzy trzema i czterema półkami. Z pewnością to, jaka lodówkę kupić jest uzależnione od wielkości rodziny i ilości kupowanego jedzenia.
Lodówka w każdej kuchni
[Głosów:0 Średnia:0/5]